Fem anledningar att välja WordPress

Publicerad: 21.11.2019 Uppdaterad: 21.11.2019

Vi som befinner oss inuti ”WordPress-bubblan” riskerar lätt att stundtals uppleva allting som helt självklart. Ibland är det dock klokt att återvända till grundfrågorna och fundera över varför vi (och många, många andra) är så frälsta på just WordPress.

WordPress är en publiceringsplattform för att skapa webbplatser. Men vad är det som gör systemet till en exceptionellt bra publiceringsplattform?

Fem skäl att välja WordPress

1) WordPress är gratis. Vem som helst kan skapa en webbplats med hjälp av WordPress. Det krävs inga licensavgifter. Några av de bättre temana och tilläggen för WordPress kostar dock pengar. För en presentabel företagswebbplats bör du dessutom överväga att anlita en duktig webbyrå och låta proffsen sköta serverdrift och underhåll.

2) WordPress är flexibelt. Det kan användas för nästan alla typer av behov: företagssidor, klädaffärer, bloggportaler, online-tidskrifter, bokningssystem och kommuners officiella webbplatser, bara för att nämna några olika användningsområden. Systemet täcker hela spännvidden från smått till stort, allt från personliga bloggar till globala webbplatser och nätbutiker.

3) WordPress är enkelt att använda. Vi hör ofta kommentarer om att man kan skapa en fungerande webbplats med WordPress utan några programmeringskunskaper. Även om det stämmer bör man ändå anförtro byggandet av större webbplatser till proffs. Men även i det fallet kommer du att spara tid och pengar genom att du får en webbplats som är lätt att uppdatera. Du kan redigera olika uppgifter, såsom kontaktinformation och skapa nytt blogginnehåll utan att först behöva läsa en bruksanvisning på tio sidor eller betala betydande arvoden till några konsulter.

4) WordPress är populärt. Det är inte alltid klokt att följa den stora massan. Men WordPress popularitet innebär faktiskt en rad fördelar. WordPress är det populäraste och bäst underhållna innehållshanteringssystemet i världen: Cirka en tredjedel av alla webbplatser i världen är byggda med hjälp av WordPress.

Kring WordPress finns det en mycket stor gemenskap av deltagare som utvecklar nya funktioner och håller systemet uppdaterat och i takt med olika tekniska krav hela tiden ändras. Tack vare WordPress-gemenskapen är det lätt att hitta vägledning, utbildning och få tag på duktiga personer som kan uppdatera webbplatser.

5) WordPress använder öppen källkod. Om en webbplats är byggd med WordPress behöver du inte oroa dig för att bli inlåst med en viss leverantör eller att bli beroende av en enda utvecklare. Vem som helst kan ta över och utveckla en befintlig webbplats vidare. Denna öppenhet erbjuder också en rad möjligheter att anpassa layout och funktioner för just din webbplats med hjälp av en uppsjö olika teman och tillägg.

Om du ännu inte är övertygad kan vi entusiastiskt berätta om effektiviteten, snabbheten och säkerheten hos WordPress. Självklart kan du dra maximal nytta av dessa funktioner om du väljer Seravo.

Läs mer om Seravos funktioner för drift och underhåll av WordPress.

Kommentera

Toni Laakso

Sök Seravo.se

Mer läsning

Seravo på Internetdagarna

6.12.2019

Förra veckan gick Internetstiftelsens årliga konferens Internetdagarna av stapeln på Stockholm Waterfront. Om du inte varit på den konferensen tidigare […]

Sex sätt att förbättra säkerheten med WordPress

28.11.2019

WordPress dras fortfarande med ryktet om att systemet skulle vara osäkert. Vi menar att det inte finns några osäkra WordPress-webbplatser, […]

WordPress 5.3 ”Kirk” är ute

19.11.2019

Den 12 november gav oss en ny WordPress version 5.3, även känd som ”Kirk” för att hedra den sena stora […]