Publiserad
Uppdaterad

Tideways är en tjänst för klassificering och analys av prestandan hos PHP-kod. Även om Seravos servrar är snabba är det alltid bra som utvecklare att analysera och optimera sin webbplats-unika PHP-kod. Även om Xdebug och Webgrind lämpar sig för profilering av utvecklingswebbplatser går dessa verktyg inte att använda i produktion, eftersom de är alltför resurskrävande. För analys av webbplatser i produktion rekommenderar vi Tideways och vi har gjort det fantastiskt enkelt för våra kunder att aktivera Tideways på valfri webbplats hos Seravo, vare sig det gäller produktions- eller klonad utvecklingsmiljö.

Anpassat Flex-paket för Seravos kunder

Många av våra kunder har redan tidigare provat på Tideways och haft stor hjälp av verktyget, men vissa var missnöjda med deras priser. Efter diskussioner med Tideways VD Benjamin Eberlei i Berlin är vi därför nu glada att kunna tillkännage att det nu finns ett Flex-paket med speciella priser för Seravo-kunder med betydligt lägre prisnivå. Varsågoda!

För att erhålla rabatten behöver ni bara registrera er hos Tideways och lägga in API-nyckeln på er webbplats, i filen /data/wordpress/.tideways.key enligt instruktionerna i Seravo.com/docs. Så snart vårt system upptäcker nyckeln kommer er rabatt att begäras automatiskt från Tideways och era speciella priser kommer att visas i ert Tideways-konto några dagar senare.

Nya funktioner: PHP-felmeddelanden, uppföljning av uppdateringar, förbättrad vattenfallsvy…

Sedan vi berättade om Tideways förra året har de lagt till många nya funktioner och här på Seravo har vi uppdaterat vår integration för att våra kunder ska kunna dra full nytta av deras möjligheter.

Vattenfallsvyn klarar nu att gruppera kod ur WordPress-kärnan och Redis-åtgärder separerat från övriga delar. Om ni har aktiverat SQL-klassning i inställningarna för Tideways kommer systemet även att visa information om långsamma databasfrågor på SQL-nivå.

Tideways vattenfallsvy över PHP-körning

Även felsökningssektionen har uppdaterats och nu har det blivit enkelt att granska alla PHP-fel. Tideways kan konfigureras så att det skicka e-postnotiser när PHP-fel inträffar. Vidare: eftersom vissa fel kan vara falsklarm är det trevligt att utvecklare i vyn med felen har möjlighet att markera fel som ”löst”, ”inte något fel” eller ”notifiera inte”.

Tideways vy för analys av PHP-fel

Observera att utvecklare, utöver e-postnotiser kan välja att underrättas via Slack, IRC eller någon annan av de integreringar Tideways erbjuder.

Exempel på Tideways integrering med Slack

Här på Seravo har vi även uppdaterat git-hooken i vår projektmall för WordPress så att uppdatering till webbplatsen automatiskt registreras som en ny uppdatering hos Tideways. Efter varje uppdatering övervakar Tideways webbplatsen noga och rapporterar via adminpanelen och e-post om möjliga fel som återuppstått efter utgåvan.

Release-händelse (utgåva) och andra markeringar i historiken
Exempel på e-postnotis från Tideways

Kom igång!

Än en gång: för att få tillgång till dessa fantastiska funktioner behöver du registrera dig för Flex-paketet med speciella priser för Seravo-kunder till betydligt lägre pris, och lägga in API-nyckeln på er webbplats i filen /data/wordpress/.tideways.key enligt instruktionerna i Seravo.com/docs. Därefter kan ni dra nytta av möjligheten att mycket detaljerat klassificera och analysera prestandan hos er PHP-kod.

Kommentera

Läs mer

I kategorin: Utveckling

Webinar: Anpassa WordPress-sökningen

Hur kan man anpassa sökfunktionen in WordPress? Vad är bästa praxis för olika behov? Anmäl dig till Seravos webinarie om sökningen in WordPress.

4.1.2021

Webbinarier för WordPress utvecklare

Denna vår har förändrat världen på många sätt. En liten ändring är att vi har varit tvungna att ställa in […]

5.5.2020

Så kommer HTTP/3 att göra internet snabbare

När HTTP/2 lanserades 2015 som en officiell IETF-standard innebar det en stor förbättring jämfört med det tidigare protokollet HTTP/1.1 som […]

23.4.2020

Uppgradera till PHP 7.4

PHP 7.4 ger betydande prestanda- och säkerhetsuppdateringar, såväl som flera andra förbättringar jämfört med tidigare versioner. Vi rekommenderar att du […]

9.4.2020

Lyft ditt innehåll med hjälp av block

I samband med version 5.0 begåvades WordPress med den nya redigeringsmiljön Gutenberg, något som samtidigt innebar en rad förändringar i […]

9.1.2020

Bästa PHP-kodstil för WordPress-utvecklare?

Ända sedan vi började programmera med datorer har kodstil varit föremål för stora debatter. En av de mest kända och […]

24.9.2019