Tillbaka efter WordCamp Europe Berlin 2019

Publicerad: 2.7.2019

WordCamp Europe Berlin 2019 är över och vi på Seravo är hemma från vad som inte kan beskrivas på något annat sätt än ytterligare en mycket framgångsrik konferens. Vi hade höga förväntningar, listade några av de saker vi såg fram emot tidigare och var väldigt glada över femtonde gången vi sponsrade ett WordCamp.

Fyra av oss från Seravo närvarande vid WCEU Berlin 2019, här före “contributor day”.

Största WordCamp:et någonsin

Med 3260 sålde biljetter och 2734 deltagare var detta det största WordCamp:et någonsin, och detta inkluderar inte alla de som följde livestreamen. Nästan alla aktiviteter (contributor day, konferensdagarna och efterfesten) hölls på kongresscentret Estrel och det var uppenbart att det stället var byggt precis för konferenser som denna. Det är imponerande att WordPress-communityn kan organisera sådana här evenemang år efter år, främst organiserat av obetalda volontärer och med så låga biljettpriser. I år kostar det 50 euro för hela evenemanget (inklusive lunch, kaffe / te, efterfest med mat och dryck biljetter etc).

Innehållsmässigt var det en packad WordCamp med föreläsningar under två dagar och tre spår och tre workshop rum som alla körde parallellt. Nya format introducerades på konferensen med till exempel med ”WP Café” som gav möjlighet till mer diskussionsaktiga sessioner och ”Wellness at WCEU” med mindfulness och yoga. Även barnpassning tillhandahölls gratis som det har varit ett par år nu och en WordPress-workshop för barn hölls också.

Sommaruppdatering kring Gutenberg-projektet från Matt Mullenweg

Matt hade sin sommaruppdatering och gav en statusuppdatering om var vi befinner oss i Gutenberg-projektet. Fas 1 slutfördes förra året, vilket innebar att blockeditorn inkluderades i core. Fas 2 pågår just nu, vilket fokuserar på att implementera blockredigeraren även för widgets, navigering och anpassaren. Framtida faser som ännu inte har börjat är fas 3 med fokus på samarbete, fleranvändarredigering och arbetsflöden och fas 4 som inkluderar flerspråkigt stöd.

Matt visade också många intressanta projekt som hade byggts med blockredigeraren och kommande funktioner som hur man installerar block direkt från blockredigeraren, en specifik blockkatalog på wordpress.org och navigationsblocket. Föreläsningen bör publiceras på https://wordpress.tv/ snart, så se till att se det om du inte var på plats eller missade livestreamen.

Och om du vill prova nya funktioner till blockredigeraren innan de landar i core, se till att installera det experimentiella Gutenberg-tillägget, men kanske inte direkt på viktiga produktionswebbplatser (staginginstallationer är perfekt för något sådant).

Nästa WordCamp Europe kommer att vara i Porto

Som vanligt meddelades nästa stad som blir värd för WordCamp Europe i slutet. År 2020 kommer konferensen att hållas i Porto, Portugal. De tillkännagivna datumen är 4-6 juni, vilket betyder att det inte kommer att bli under midsommarfirandet som i år. Så även om datumen överlappar den svenska nationaldagen (den 6 juni) är vi ganska övertygade att dessa datum innebär att fler nordiska deltagare väljer att besöka WordCamp Europe nästa år. För mer information om WordCamp nästa år, håll koll på den officiella hemsidan, https: //2020.europe.wordcamp.org/, där du nu också kan ansöka om att vara en del av organisationsgruppen.

Sammanfattningsvis hade vi på Seravo återigen ett bra WordCamp Europe och hoppas vi kommer att se dig i Porto 2020, om inte tidigare!

Kommentera

Johan Falk

Sök Seravo.se

Mer läsning

WordPress 5.5 ”Eckstine” är här

12.8.2020

Större WordPress-releaser har historiskt alltid namngetts efter olika jazzmusiker, och WordPress 5.5 är inget undantag där den fått ge releasen […]

Webinar: Använd Xdebug för PHP-profilering

7.8.2020

Under COVID-19-utbrottet våren 2020 slutade vi med alla våra utbildningar på plats och ersatte dem med gratis webinarier som visade […]

Underhåll i världsklass för ett evenemang i världsklass

25.6.2020

Utöver Slush är Nordic Business Forum en av de största framgångssagorna på den finska eventmarknaden. Något som började år 2010 […]