CEO
Publiserad
Uppdaterad

PHP 7.4 ger betydande prestanda- och säkerhetsuppdateringar, såväl som flera andra förbättringar jämfört med tidigare versioner. Vi rekommenderar att du överväger att uppdatera din webbplats till PHP 7.4. Bara säkerhetsuppdateringarna gör det värt det.

PHP-projektet kom ut med den nya versionen i slutet av november 2019 och som vanligt utrustade utvecklare med dokumentation för att stödja migrationsprocessen.

Som ni kanske har märkt, har PHP 7.4 varit tillgängligt som ett alternativ på vår plattform sedan slutet av år 2019. Nya webbplatser har haft det som standard under en tid och nu.

Nedan hittar du några av våra nya favoritfunktioner i PHP 7.4.

Typade egenskaper

PHP 7.4 gör det möjligt att lägga till extra validering till egenskaper som t.ex klassvariabler för att tvinga koden att hantera dom korrekt. Allt du behöver göra är att lägga till typen innan definitionen.

class User {
    public int $id;
    public string $name;
}

En ny operator

PHP 7.0 introducerade operatören ?? men 7.4 går ytterligare ett steg framåt genom att lägga till operatören ??=. Det är praktiskt att kunna kontrollera att ett värde faktiskt är inställt med en enda kodrad istället för att behöva göra en separat isset() -kontroll.

$array['key'] ??= computeDefault();
// is roughly equivalent to
if (!isset($array['key'])) {
    $array['key'] = computeDefault();
}

Matrishantering

Ny notation ... är praktisk för att packa upp matriser.

$parts = ['apple', 'pear'];
$fruits = ['banana', 'orange', $parts, 'watermelon'];
// ['banana', 'orange', ['apple', 'pear'], 'watermelon'];

$parts = ['apple', 'pear'];
$fruits = ['banana', 'orange', ...$parts, 'watermelon'];
// ['banana', 'orange', 'apple', 'pear', 'watermelon'];

Tydligare långa siffror

När du läser källkod kan det vara förvånande svårt att uppfatta långa siffror som 10000000. Vi slår vad om att du var tvungen att kontrollera om det där var tio miljoner eller nåt helt annat. I PHP 7.4 kan du dela upp siffror med understreck, till exempel 10_000_0000, för att göra dem lättare att läsa. Detta kommer inte att påverka hur PHP tolkar värdena för siffror.

Mer information om de förändringar som PHP 7.4 medför kan hittas från PHP-projektets webbplats. Utvecklare bör vara extra uppmärksamma med bakåtkompatibilitet och föråldrade funktioner.

WordPress 5.3 stöder PHP 7.4

WordPress-kärnan stöder PHP 7.4 från versionen 5.3 framåt. Det kan dock ta lite tid innan tusentals tillägg har stöd för den nya PHP-versionen och vissa viktiga PHP-moduler förblir otillgängliga för PHP 7.4, som till exempel Tideways.

Vi rekommenderar att du noggrant kontrollerar kompatibiliteten för din webbplats efter att du har genomfört PHP-uppdateringen. Med all sannolikhet stödjer de flesta av de mer populära tillägg redan den nya versionen, men det är bättre att stämma i bäcken än i ån.

PHP 7.4 för alla plattformar

Som vi har gjort med de tidigare versionerna har vi agerat snabbt för att göra PHP 7.4 tillgängligt för våra kunder.

När några kritiska PHP-moduler blev tillgängliga för PHP 7.4 i början av året, gjorde vi den till standardversionen när vi installerar nya webbplatser på vår plattform. Detta täcker produktionsmiljöer såväl som skuggor och utvecklingsmiljöer (Vagrant och Docker).

Vi erbjuder ett verktyg för att kontrollera PHP-kompatibiliteten på dina webbplatser. Vi kontrollerar också att utvecklingsverktygen som vi tillhandahåller hanterar uppdateringen graciöst.

Om du vill hålla dig uppdaterad om tillgängligheten av nya verktyg i vår utvecklingsmiljö, rekommenderar vi helhjärtat en prenumeration på vårt nyhetsbrev för utvecklare .

Kommentera

Läs mer

I kategorin: Utveckling

Webinar: Anpassa WordPress-sökningen

Hur kan man anpassa sökfunktionen in WordPress? Vad är bästa praxis för olika behov? Anmäl dig till Seravos webinarie om sökningen in WordPress.

4.1.2021

Webbinarier för WordPress utvecklare

Denna vår har förändrat världen på många sätt. En liten ändring är att vi har varit tvungna att ställa in […]

5.5.2020

Så kommer HTTP/3 att göra internet snabbare

När HTTP/2 lanserades 2015 som en officiell IETF-standard innebar det en stor förbättring jämfört med det tidigare protokollet HTTP/1.1 som […]

23.4.2020

Uppgradera till PHP 7.4

PHP 7.4 ger betydande prestanda- och säkerhetsuppdateringar, såväl som flera andra förbättringar jämfört med tidigare versioner. Vi rekommenderar att du […]

9.4.2020

Lyft ditt innehåll med hjälp av block

I samband med version 5.0 begåvades WordPress med den nya redigeringsmiljön Gutenberg, något som samtidigt innebar en rad förändringar i […]

9.1.2020

Bästa PHP-kodstil för WordPress-utvecklare?

Ända sedan vi började programmera med datorer har kodstil varit föremål för stora debatter. En av de mest kända och […]

24.9.2019