Publiserad
Uppdaterad

Uppe i Norden firar många, främst kanske svenskar, snart midsommar med vänner och familjer, god mat och en skål här och där. Vissa tänder brasor och några dansar runt en midsommarstång och sjunger om små grodor. I år kommer festligheterna att vara lite annorlunda för vissa av oss, vi som lever och andas WordPress kommer att ha våra blickar riktade mot Berlin.

Seravo deltar vid WordCamp Europe i Berlin med fyra personer och vi bad var och en av dom att skriva en paragraf eller två om vad de ser fram emot mest på konferensen. Vi har några intressanta tips som vi hoppas att även du kan finna användbara och oroa dig inte, om du inte själv kan vara på plats personligen så kommer det att finnas en livesändning tillgänglig.

Jag är mycket glad över att hjälpa Vassilena med sin innehållsplanerings-workshop.

Eetu Mäkelä

Eetu Mäkelä som leder vårt “customer success team” hjälper under WCEU till att anordna en workshop och är själv också mycket intresserad av innehållsplanerings- och konverteringsstrategier:

”Jag är superglad att hjälpa Vassilena med hennes innehållsplanerings-workshop och även dela med mig av min kunskap om ämnet. Eller så märker jag att jag inte alls kan något om ämnet, vem vet.

Också det affärsmässiga kring WordPress får mycket mer uppmärksamhet denna gång än vad kanske vanligtvis på WordCamps, så ser fram emot att lära sig om kundhantering och strategier för konvertering på landningssidor m.m.. ”

Jag ser fram emot Matts föreläsning ”Matt on WordPress ”.

Johan Falk

Johan Falk är angelägen om att få en statusuppdatering kring Gutenberg-projektet:

”Jag ser fram emot Matts föreläsning ”Matt på WordPress”. Tidigare brukade han göra mer en mer frågor-och-svar fokuserad session under WCEU, och sedan det kanske mer informativa ”State of the Word” på WCUS. Men sedan förra året, säkerligen relaterat till att han tagit en mer aktiv roll i WordPress-releaserna, har han använt WCEU för att rapportera om framsteg och kommande steg för Gutenberg-projektet istället. Fas två av Gutenberg inkluderar nio projekt för 2019 och verkar vara på god väg men ska också bli intressant att höra om det återstående arbetet där – och kanske en uppdatering om fokus för fas tre, som tidigare har sagst att handla om olika samarbetsverktyg i WordPress och samtidig fleranvändar-redigering.”

Webben har förändrats ganska drastiskt under de senaste två decennierna, så det är intressant att höra mer om vad framtiden håller.

Leo Toikka

Leo Toikka, en av våra utvecklare, vill lära sig mer om de färdigheter som du kommer behöva för överleva i framtiden:

”Jag är också intresserad av att höra vad Matt har att säga om WordPress, som en av grundarna till WordPress men också på grund av hans föreläsning förra året på WCEU, som var mycket bra. Jag ser också fram emot att höra Nevena Tomovics tankar om vilka färdigheter som är ett måste för någon som arbetar med WordPress i hennes föreläsning “Renaissance jobs in WordPress: Skills you need to survive the 21st-century career”. IT och kanske speciellt webben har förändrats ganska drastiskt de senaste decennierna, så det är ingen tvekan om att det är intressant att höra vad framtiden håller. Och självklart ser jag också fram emot att äta god schnitzel och dricka öl på lokala restauranger. :) ”

Vi är glada över att i alla fall en föreläsning täcker databas och datarkitektur under detta WordCamp.

Otto Kekäläinen

Vår VD Otto Kekäläinen intresserar sig av optimering och ser fram emot att kunna fördjupa sig i framtida tekniska utmaningar redan nu:

John Jacoby kommer att prata om vad WordPress kommer att behöva under det närmaste decenniet och anpassade databastabeller anges som ett minimikrav. Det låter mycket lovande med tanke på databasen oftast är flaskhalsen i både gällande prestanda och mer avancerad funktionalitet.

Seravos har själva också pratat om hur WordPress-utvecklare borde använda databasen korrekt och vi är glada över att i alla fall en föreläsning täcker databas och datarkitektur under detta WordCamp.”

Vi ses där!

Förutom att vi deltar är vi också sponsorer av WCEU. Att stötta öppen källkod och bidra tillbaka till communityn är några av våra kärnvärden. Om våra beräkningar är korrekta blir detta det 15:e WordCamp vi sponsrar.

Om du ser en Seravo hoodie i mängden, se till att säga hej. Eller kom förbi vår monter. Vi är alltid intresserade av att prata om WordPress!

Kommentera

Läs mer

I kategorin: WordPress

WordPress 5.6 har släppts

Nu har WordPress 5.6 släppts och fått namnet Simone för att hedra den kända musikern Nina Simone som anses vara […]

10.12.2020

WordPress 5.5 ”Eckstine” är här

Större WordPress-releaser har historiskt alltid namngetts efter olika jazzmusiker, och WordPress 5.5 är inget undantag där den fått ge releasen […]

12.8.2020

Att komma igång med WordPress

De första stegen När du beställer ett WordPress-paket från oss skickar vi en orderbekräftelse via e-post med inloggningsuppgifter för inloggning […]

9.6.2020

Att översätta WordPress

För närvarande används WordPress på ungefär en tredjedel av alla webbplatser i världen. Bakom plattformens framgångar står en passionerad community […]

6.2.2020

Fem anledningar att välja WordPress

Vi som befinner oss inuti ”WordPress-bubblan” riskerar lätt att stundtals uppleva allting som helt självklart. Ibland är det dock klokt […]

21.11.2019

WordPress 5.3 ”Kirk” är ute

Den 12 november gav oss en ny WordPress version 5.3, även känd som ”Kirk” för att hedra den sena stora […]

19.11.2019