Photo by Bundo Kim on Unsplash

Webbinarium: bli av med flaskhalsarna i WordPress

Publicerad: 27.5.2020 Uppdaterad: 8.6.2020

Vi hade nyligen ett webbinarium som fokuserade på cache, mer specifikt vad en WordPress-utvecklare borde veta om ämnet. Det var uppenbart att prestanda generellt är ett mycket viktigt ämne och vi har därför valt att fortsätta på det spåret och titta på hur du kan profilera din WordPress-sajt för att ta reda på hur du kan bli av med eventuella flaskhalsar kring din sajt.

Vi tog en titt på PHP-prestationsprofilverktyget Tideways som gör det enkelt att upptäcka dessa prestandaflaskhalsar i WordPress-teman och tillägg, och det som är extra användbart med Tideways är att det även går att köra i produktionsmiljöer. Otto Kekäläinen presenterar hur man kan använda detta och vi hade även med Benjamin Eberlei, grundaren av Tideways.

Vår tjänst kommer med en inbyggd Tideways-integration och är då konfigurerad att samla in data på 1 % av trafiken på en webbplats, vilket har en mycket liten inverkan på webbplatsens prestanda. För att kunna ha nytta av integrationen är vi också stolta över att kunna erbjuda våra kunder en specialprisad Flex-plan på Tideways.

Kommentera

Toni Laakso

Sök Seravo.se

Läs mer

In category: Prestanda

Webinar: Använd Xdebug för PHP-profilering

7.8.2020

Under COVID-19-utbrottet våren 2020 slutade vi med alla våra utbildningar på plats och ersatte dem med gratis webinarier som visade […]

Ladda snabbare genom att ladda senare

18.6.2020

Lazy loading är en teknik som gör att webbsidor kan laddas snabbare. Den enkla idén är att inte hämta de […]

Kommandoradstips för förbättrad prestanda

12.5.2020

Det finns många artiklar på nätet om hur man kan optimera hastigheten i WordPress, men de flesta rekommenderar bara att […]