Publiserad

Det finns många bra orsaker till varför man borde välja WooCommerce för sin webbutik. Det är ingen slump att den är ett populär val som används av åtminstone en fjärdedel av världens nätbutiker. WooCommerce är också det naturliga valet om ens webbplats är byggd på WordPress: de funkar bra ihop och bakom båda två finns samma community av volontärer.

WooCommerce 4.0 lanserades den 10 mars. Det handlar om en stor version som innehåller omfattande ändringar. Den ändringen som inte går inte att undvika är den nya WooCommerce Admin, som ger en säljare avancerad översikt på vad det är som pågår i ens nätbutik. WooCommerce Admin har varit tillgänglig för ett tag som ett populärt tillägg och den finns redan på mer än en miljon webbplatser. För detaljer om vad den nya versionen innehåller, vänligen läs inlägget om den på den officiella WooCommerce-bloggen.

Den nya versionen är byggd med modern JavaScript, vilket orsakar vissa begränsningar med kompatibilitet: WooCommerce 4.0 kräver minst WordPress 5.3 för att fungera. Den nya versionen är inte heller helt bakåtkompatibel med äldre versioner, vilket är bra att komma ihåg när man bestämmer att uppgradera.

Eftersom det finns en betydlig risk att någonting skulle kunna gå sönder, är beslutet att uppgradera helt upp till dig. Vi på Seravo vill inte göra det beslutet åt dig. Det som vi vill göra också i fortsättningen är att försäkra att du får de senaste uppdateringar till den versionen du väljer att köra med: kunder med WooCommerce 3.9 får senaste uppdateringar till den versionen och de som väljer att hoppa över till 4.0 vill få uppdateringar som finns tillgängliga till den versionen.

När du väljer att uppgradera till WooCommerce 4.0, vi rekommenderar att planera uppgraderingsprocessen ordentligt. Det är klokt att ta hand om alla potentiella problem i en utvecklingsmiljö som är separat från din produktionsmiljö. Våra skuggmiljöer funkar utmärkt för det syftet. Det är också oerhört viktigt att du har koll på att det finns säkerhetskopior innan du börjar med själva uppgraderingen. För detaljerade instruktioner om den processen, rekommenderar vi att du bekantar dig med den relevanta dokumentationen.

Kommentera

Läs mer

I kategorin: WooCommerce

Varför välja WooCommerce?

WooCommerce är det populäraste WordPress-tillägget för e-handel. Det finns över fyra miljoner installationer och man beräknar att det driver mer […]

27.3.2019