Nätupplagor och bloggar

Håller din webbplats för besökstoppar, videostreamar och virala länkar?

För en nyhetssajt är det ytterst viktigt att vara både fungerande och snabb. Inom webbjournalistiken är t.om. en sekund en lång tid och en artikel som laddas långsamt blir oläst. Medieinnehåll av många slag – videor, bloggtexter med kommentarer, livestreams och Twitterfeeds- är en väsentlig del av dagens redaktionella arbete. Nättidningen måste också kunna läsas smidigt från såväl datorn på kontoret, mobilskärmen under bussresan som från tabletten hemma på soffan.

För webbplatsen Demokraatti.fi som skapats med systemet WordPress, har Seravos Seravo varit en naturlig underhållspartner.

Hela Finland förutspåddes stanna fredagen 18.9.2015 när löntagare från olika branscher samlades för demonstration mot regeringens planerade sparåtgärder. Seravo utförde samma uppgift som alltid annars: vi försäkrade att webbtjänsterna fungerade och informationen kunde nås 24/7.

Demonstrationen märktes dock av på Seravo: Demokraatti.fi hade rekordmånga besökare under fredagens händelser. Besökartalet på webbplatsen mångfaldigades jämfört med det normala, och under torsdagen och fredagen svarade webbplatsen på över 5,6 miljoner http-kommandon. Under den största rusningen bjöd servern ut över 100 http-kommandon per sekund.

Talen från den ifrågavarande dagen visar att en optimerad serverlösning på WordPress var på sin plats: svarstiden på framsidan på demokraatti.fi hölls stadigt under de största besökstopparna på en nivå under målvärdet 200 ms. Upp till 99 % av alla nedladdningar bjöds ut tack vare cache-optimeringarna på under tio millisekunder!